Filmhuis

Onze filmvoorstellingen zijn op zondagavond om de twee weken. Informatie over elke film wordt op flyers vermeld die we in De Paperclip verspreiden. Die informatie kunt u ook op uw computer krijgen; stuur dan uw e-mailadres naar filmhuis@paperclipvelp.nl

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar de zaal is om 19.30 al open voor koffie of thee.
De prijs per voorstelling is € 5,- per persoon.

25 februari – Demain tout commence

2016, regie Hugo Gélin, hoofdrol Omar Sy
Playboy Samuel leidt een rustig leventje als een ex-vriendin opeens met een drie maanden oude baby komt aanzetten. Het blijkt zijn dochter Gloria te zijn. De moeder laat haar achter bij hem; dus wat dan?

 

 

11 maart – A United Kingdom

2016, regie Amma Asante, hoofdrollen David Oyelowo (prins Seretse Khama), Rosamund Pike (typiste Ruth Williams)
1947: De prins van Botswana ontmoet in London een Britse typiste en ze vallen onmiddellijk voor elkaar. Wat zouden daar de gevolgen van worden?

 

 

25 maart – Sage Femme

2017, regie Martin Provost, hoofdrol Catherine Deneuve
Claire heeft zichzelf jarenlang in dienst gesteld van anderen als vroedvrouw. Dan komt Beatrice terug in haar leven, de minnares van haar overleden vader.
(Over de titel: Sage-femme betekent vroedvrouw, sage femme, zonder streepje, betekent wijze vrouw.)

 

 

8 april – Perfetti sconosciuti 

2016, regie Paolo Genovese, met o.a. Giuseppi Battiston, Anna Foglietta en Marco Giallini
Zeven oude vrienden gaan uit eten. Iemand stelt voor om alle telefoons op tafel te leggen en alle binnenkomende berichten en telefoontjes met elkaar te delen. Want ze hebben toch niets te verbergen?
(Vertaling titel: Beste vrienden.)

 

22 april – Im Labryrinth des Schweigens

2015, regie Giulio Ricciarelli, met Alexander Fehling als de jonge officier van justitie
Duitsland wordt aan het eind van de jaren ‘50 opgeschrikt door een proces over een kampbewaarder die als leraar schijnt te werken.

 

 

17 December “Retour en Bourgogne”
Omdat zijn vader op sterven ligt keert dertiger Jean (Marmaï) na een wereldreis van tien jaar terug op het familiedomein in de Bourgogne, waar zijn broer en zus zich voorbereiden op de druivenpluk. Terwijl de seizoenen voorbijtrekken ontvouwt zich een geraffineerde feelgoodfilm over familie en wortels; over daarvan loskomen en mee verbonden blijven. Die thematiek is al even ambigu als de toon van de film, die deels op sentimentele genreconventies leunt, maar daar ook vaak speels en fris van afwijkt.

 

%d bloggers liken dit: