logo groen 120
foto-uitnodiging-pm96eexg92p7kvcze63zt7efz2fb15gfhjgfdt23nk
Beste reader reader,
Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief. Indien u deze Nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kunt u zich afmelden via de link onderaan de Nieuwsbrief.

Inschrijving voor cursus Velpologie 2.0 geopend.


Na het succes van de cursus Velpologie is er nu een vervolg: Velpologie 2.0 met als thema "bijzonder Velp".

Het programma is als volgt:

6 maart spreekt Gety Hengeveld over Velp in de Tweede Wereldoorlog. Over de onderduikers, maar ook over verraders en de effecten van het oorlogsgeweld. Gety Hengeveld, is onder ander voorzitter Comité Monument moedige mensen in WO2 en auteur van het boek "Verborgen in Velp – nooit vertelde verhalen over moed verzet en onderduikers.".

13 maart staat Kasteel Biljoen in het centrum van de aandacht.

13 maart staat het landgoed en kasteel Biljoen in brede zin in de aandacht. Spreker Jeanine Perryck heeft over de volle breedte van het erfgoeddomein gewerkt, als streekconservator Noord-Holland,

20 maart gaat het over de “Begraafplaatsen in Velp”. Wist u dat er in Velp tenminste 4 begraafplaatsen zijn? De sprekers, Tertius Middeldorp en Elsbeth Bodde, nemen u mee in de geschiedenis van en wetenswaardigheden over deze begraafplaatsen.

27 maart spreekt Martin Idema over de Oude Jan, Waarom ligt de Oude Jan op deze plek en hoe zag het er daar uit in de loop van de tijd? Het had niet veel gescheeld of het kerkje was in de vorige eeuw afgebroken! Martin Idema is de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Oude Jan, hij neemt u mee in de roerige geschiedenis van dit rijksmonument.

3 april aandacht voor de bijzondere wijken van Velp en hun bewoners. Achtergronden en bijzonderheden, verklaard vanuit bijvoorbeeld de tijdgeest of de ligging. Spreker is Hans Witt, voormalig directeur van VMBO 't Venster en de ISK (Internationale Schakelklassen) in Arnhem, vanaf de jaren '80 lange tijd raadslid in de gemeente Rheden.
Op een nog nader te bepalen datum in april wordt de cursus afgesloten met een wandeling langs de Rozendaalse Beek, waarbij het een en ander verteld zal worden door Geerd Wyrdeman van de Bekenstichting tot behoud van Veluwse Sprengen en Beken.

17 April: uitwijkavond in geval van onvoorziene omstandigheden.

De verwachting is dat deze cursus snel zal zijn volgeboekt, schrijf dus snel in!

Cursuskosten: € 72, =

Dag en tijd: maandagavond, 19.30 - 21.30 m.u.v. de wandeling

Data: 6 mrt, 13 mrt, 20 mrt, 27 mrt, 3 apr, 17 apr.(reserve) plus wandeling nog te bepalen.

Spelletjes inloopmiddag wekelijks op dinsdag

Vanaf dinsdag 21 februari starten we met een spelletjes inloopmiddag. Jokeren, darten sjoelbakken enz. We starten elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Vrije inloop en het is gratis.


Uitbreiding assortiment van de bar

Vanaf medio februari zijn er ook snacks en tosti’s verkrijgbaar aan de bar. Zo kunnen we onze bezoekers naast een drankje ook voorzien van een hapje.
jumbo 120
polman
ictvisie
onsraadhuisvelp
Email Marketing Powered by MailPoet