logo groen 120
foto-uitnodiging-pm96eexg92p7kvcze63zt7efz2fb15gfhjgfdt23nk
Beste reader reader,
Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief. Indien u deze Nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kunt u zich afmelden via de link onderaan de Nieuwsbrief.

Workshop ‘knippen als Matisse’

Op donderdag 21 maart kun je deelnemen aan de bijzondere workshop ‘Knippen als Matisse’. Deze workshop is eenmalig en exclusief voor De Paperclip. De workshop wordt gegeven door Tessa van Hapert-Kwee, grafisch ontwerper en eigenaresse van de winkel Vormpost aan de Emmastraat in Velp. In deze workshop bekijken we voorbeelden van het late werk van de Franse kunstenaar Henri Matisse. Aan het einde van zijn leven was hij aan bed gekluisterd en kon hij niet meer lang achter de schildersezel staan. Vanuit bed ontwikkelde hij het papierknipsel als nieuwe kunstvorm: hij schilderde met papier en schaar. Meer informatie en aanmelden

Bingo op 23 februari

Na een aantal jaren weg geweest te zijn, pakken we de bingoavonden weer op. Op 23 februari a.s. gaan we de eerste bingoavond draaien. We spelen vier rondes en er zijn mooie prijzen te winnen. De kosten voor alle vier rondes zijn €5. Om 20.00 uur gaan de balletjes rollen maar de deuren gaan om 19.30 uur open. Je bent van harte welkom en we maken er een gezellige avond van. Aanmelden is niet nodig.

Handwerken op dinsdagochtend

Wie van handwerken houdt, is op dinsdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur welkom. Dit is een gratis inloopochtend. Er is een super handige hulp aanwezig om te helpen met breien, haken of andere handwerken.

Kinderboeken in de boekenkast

We hebben een heleboel fantastische kinderboeken binnen gekregen. Sommigen nog als nieuw. Dit was voor ons de reden om alle kinderboeken opnieuw te bekijken en heel veel andere kinderboeken in de kast zetten. Dus kom gerust langs en zoek leuke boeken uit voor uw kinderen of kleinkinderen. Als ze uitgelezen zijn mag je ze ook weer terugbrengen, dan maak je iemand anders weer blij. Lees meer

Activiteiten in 2024

Ook in het nieuwe jaar gaan wij door met onze maandelijkse activiteiten. Dinsdag 6 februari is er om twaalf uur een gezellige ontmoetingslunch. Voor maar één euro kun je aanschuiven om onder het genot van soep en broodjes buurtgenoten te ontmoeten.
Donderdag 8 februari hebben we een inloop-zangmiddag voor mensen met en zonder geheugenproblemen. Iedereen is welkom, van te voren opgeven is niet nodig. De entree is gratis. We beginnen om 13.30 en eindigen om 15.30 uur.
Donderdagavond 14 maart een gratis informatieavond van de gemeente Rheden over verduurzaming van woningen. Inloop vanaf 19.00 uur, eindtijd 21.00 uur.
Woensdag 17 april een avondlezing van Gerrit van Middelkoop over de Dingenpartij. Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur, kosten 6 euro. In de nieuwsbrief van februari meer informatie en aanmelden. Noteer de datum vast.
Lees hier meer over de overige activiteiten.

Roken op de juiste plekken

De banken in onze voortuin is vooralsnog de aangewezen plek om te roken. Die banken zijn niet overdekt, zodat het bij regen wel erg oncomfortabel wordt. Om die reden wordt roken bij de voordeur alléén toegestaan als het regent. De reden van deze maatregel is dat komende en vertrekkende bezoekers de rook ervaren als overlast. Er wordt actief gezocht naar een andere oplossing.

Sociale veiligheid in De Paperclip

Iedereen die De Paperclip bezoekt kent inmiddels wel de huisregels die wij hanteren. Sinds kort is er echter ook een Beleid Sociale Veiligheid goedgekeurd door het bestuur. Dat zorgt ervoor dat mocht het een keer voorkomen dat je je niet prettig of onheus bejegend voelt of – erger nog – het gevoel heeft dat een vrijwilliger (intimiteits-)grenzen overschrijdt, dan kun je terugvallen op het Beleid Sociale Veiligheid. Het bestuur hoopt dat dit beleid preventief werkt ten aanzien van sociale veiligheid.
Lees hier meer over ons beleidsplan en de folder van De Paperclip.
Email Marketing Powered by MailPoet