logo groen 120
foto-uitnodiging-pm96eexg92p7kvcze63zt7efz2fb15gfhjgfdt23nk
Beste reader reader,
Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief. Indien u deze Nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kunt u zich afmelden via de link onderaan de Nieuwsbrief.
Jannie zoekt collega’s
Gastvrouw zijn in De Paperclip, Jannie doet het nu ongeveer een jaar. Elke dinsdagochtend kun je haar vinden achter de bar in de huiskamer. Vaste bezoekers op die ochtenden zijn biljarters, handwerksters en cursisten van de Vrije Academie. “Meer dan 1000 kopjes koffie heb ik in dat jaar geregeld’, zegt ze lachend, “en natuurlijk ook nog andere drankjes.” Jannie heeft De Paperclip leren kennen doordat ze er een cursus volgde, “En van het een kwam het ander.” Het gastvrouw zijn bezorgt haar leuke contacten. “Het is toch fijn als iemand vraagt hoe je vakantie was?”, geeft ze een voorbeeld. “Ik zou willen dat er meer mensen zo maar binnenlopen voor een kop koffie of thee, dan zou het nog gezelliger zijn.”
Het team van gastvrouwen en gastheren is op zoek naar uitbreiding. Op dit moment zijn er niet genoeg vrijwilligers om de bar elk dagdeel te bemensen. Is deze vacature iets voor jou? Een dagdeel per week en een vergadering per maand zijn de inspanningen. De beloning? Genoemde gezelligheid en contacten, een uitstapje met alle barcollega’s en een BBQ. Contact kan via secretaris@paperclipvelp.nl.
Cursuscommissie zoekt versterking
Lijkt het je leuk om mee te denken en mee te werken aan het cursusaanbod in de Paperclip? Dan zijn wij op zoek naar jou!
De cursuscommissie komt een aantal malen per jaar bijeen voor overleg. Wij praten dan met elkaar over het aanbod van nieuwe en vertrouwde cursussen. Zo slagen wij er tot nu toe steeds weer in een mooi programma aan te bieden. Natuurlijk komt het soms voor dat een lid van de cursuscommissie stopt met zijn of haar werkzaamheden. Dat is nu het geval waardoor wij op zoek zijn naar een man of vrouw die die ons wil komen versterken.
Lijkt het je leuk om dit te doen, maar wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via cursuscommissie@paperclipvelp.nl.
Eerste activiteitengids Sociaal & Vitaal overhandigd in huiskamer Paperclip
Onze bestuursvoorzitter Eduard Mesritz heeft uit handen van wethouder Ronald ter Hoeven het symbolische eerste exemplaar van de Activiteitengids Sociaal & Vitaal in ontvangst mogen nemen. De uitreiking vond plaats donderdagmiddag 15 februari. Door de voorjaarvakantie was het rustig in De Paperclip, alleen de jeu de boules spelers en de biljarters waren actief, en natuurlijk Piet achter de bar. Lees meer
Handwerken op dinsdagochtend
Wie van handwerken houdt, is op dinsdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur welkom. Dit is een gratis inloopochtend. Er is een super handige hulp aanwezig om te helpen met breien, haken of andere handwerken.
Informatieavond over: Verduurzamen van je woning
Thema: Met succes je woning verduurzamen! Maatregelen die je nu kunt nemen zonder spijt.
Op donderdagavond 14 maart 2024 organiseert de gemeente Rheden, in samenwerking met Rijn en IJssel Energiediensten, in Ontmoetingscentrum De Paperclip in Velp een informatieavond voor alle inwoners van de gemeente. Belangen Vereniging Daalhuizen-Velp en Burennetwerk Velp-Zuid ondersteunen deze avond. In gemeente Rheden maken we een planning voor de overgang naar duurzame woningen in 2040. Veel inwoners vragen zich af wat ze nu al kunnen doen. Zeker voor mensen met een eigen woning is het goed om hierover na te denken, eventueel in samenhang met renovatie of andere woonwensen zoals levensloopbestendig wonen. Maar je wil natuurlijk geen besluiten nemen waar je later spijt van krijgt. Verder krijg je tijdens deze avond informatie over voor jou nuttige maatregelen.
 • Wanneer: Donderdag 14 maart 2024
 • Tijd: vanaf 19.00 uur inloop.
  Start: 19.30 uur: Welkomstwoord door wethouder Paul Hofman, wethouder gemeente Rheden.
  Einde circa 21.00 uur: De avond eindigt met napraten onder het genot van een drankje.
 • Locatie: Ontmoetingscentrum De Paperclip, Eiberstraat 16, 6883 EJ in Velp (gld.).
  AANMELDEN KAN HIER
  MEER INFORMATIE
Activiteiten voorjaar 2024
Ook in maart gaan we door met onze maandelijkse activiteiten. Dinsdag 5 maart is er om twaalf uur een gezellige ontmoetingslunch. Voor maar één euro kun je aanschuiven om onder het genot van soep en broodjes buurtgenoten te ontmoeten.
Donderdag 7 maart hebben we een inloop-zangmiddag voor mensen met en zonder geheugenproblemen. Iedereen is welkom, van te voren opgeven is niet nodig. De entree is gratis. We beginnen om 13.30 en eindigen om 15.30 uur.
Lees hier meer over de overige activiteiten.
Email Marketing Powered by MailPoet