Start

IK JAN LAMBERTS EN DE STRAATNAMENKWESTIE

Voorstelling op zondag 26 juni om 15:30 uur in De Paperclip. Inloop vanaf 15.00 uur. Entree €10 incl. een kopje koffie/thee.

Reserveringen: ria_bosveld@hotmail.com of 026 3647815. 

Centraal in deze voorstelling staat het turbulente leven van Jan Lamberts (1916 – 2001), alom bekend als Jantje van Velp. Deze man was o.a. een handelaar in lompen en metalen. Hij werd op handen gedragen door de bevolking, met name in Velp-Zuid, maar was ook heel lang een plaag voor velen, waaronder de overheid. 

Het stuk heeft veel weg van een gemeentelijke inspraak-ronde in een meezingcafé.  

In de voorstelling worden lokale Rhedense volkshelden, vrije geesten die nogal eens de overheid hebben getart, onder de loep genomen om eventueel in aanmerking te komen voor een straatnaam in de nieuw te bouwen wijk in Velp-Zuid. Naast Jan Lamberts staan o.a. Jochem Sevenster, Joop Zijlstra, Bob Bouhuijs, Wim Pieper en Bernard Empelpol op de kandidatenlijst.

Na afloop is er gelegenheid om de meereizende expositie te bekijken en om nog wat na te praten.

Tentoonstelling Jantje van Velp in De Paperclip 

Van maandag 20 juni tot maandag 27 juni is er in ‘de lichtstraat’ van De Paperclip een expositie over het leven van Jantje van Velp. Deze expositie is gemaakt door Gerrit van Middelkoop naar aanleiding van het boek over Jantje van Velp dat op 10 juni is uitgegeven.
De expositie is te zien van maandag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden van ontmoetingscentrum De Paperclip aan de Eiberstraat 14 in Velp.

Ik buurt mee

Nieuw ‘ik buurt mee’ voucher initiatief voor duurzame buitenverlichting. Deze keer willen we je vragen je voucher te doneren voor de aanschaf van duurzame buitenverlichting. Medio april ontvangen inwoners van de gemeente Rheden opnieuw een voucher van €7,50. Zou je ons willen helpen duurzame buitenverlichting aan te schaffen? Dat kan door dat op de website van ‘ik buurt mee’ te doneren. Daar staat uitgebreide informatie over ons initiatief. Je kunt de voucher ook in de speciale box in De Paperclip doen. De website voor meer informatie en doneren: https://www.ikbuurtmee.nl/activityDetails.php?id=317 Hartelijk dank voor de steun!

Reacties zijn gesloten.