Exposities in de Lichtstraat

Ook in het komende seizoen zal de Paperclip in de Lichtstraat van het gebouw aan de Eiberstraat 14 in Velp weer exposities houden van het werk van getalenteerde amateurschilders. Al sedert de grote verbouwing geven wij aan amateurschilders op deze manier de mogelijkheid hun werk te presenteren aan een groter publiek. Wij nodigen belangstellenden daarom regelmatig uit om hun werk in ons gebouw te laten zien.

Het bezig zijn met tekenen en schilderen is een heel fijne hobby die tot op hoge leeftijd veel voldoening blijft geven. Door een presentatie in de Lichtstraat kunnen veel mensen daar kennis mee maken, want in het gebouw vinden  heel veel verschillende activiteiten plaats, die elk weer eigen bezoekers trekken.

Afhankelijk van de grootte worden steeds zo’n 20 werken getoond, die een aantal weken blijven hangen. De exposanten zorgen zelf voor informatie over het werk en de Paperclip stuurt een persbericht naar de plaatselijke media.

 

Vanaf 18 maart a.s tot 17 mei is er weer een nieuwe expositie in de lichtstraat van de Paperclip in Velp.

Exposant is Lucie Brounen Brals, die met haar nieuwe techniek “eco-printen” op textiel een bijzondere tentoonstelling zal inrichten.

Lucie Brounen:
Ik was altijd al in de weer met draadjes en stofjes, steeds nieuwsgierig om weer een nieuwe techniek bij te leren: breien, haken, weven, vilten… Door het boek “Eco Colour” van India Flint werd mijn interesse gewekt voor het eco printen. Zij ontwikkelde een techniek waarbij bladeren en bloemen op stof gelegd worden, daarna stevig opgerold en gekookt of gestoomd. Doordat de plant zijn looizuur en andere stoffen afgeeft aan de stof, ontstaat er een afdruk. Om ervoor te zorgen dat deze contactafdruk blijvend is moet de stof eerst grondig gereinigd worden en daarna gebeitst, dat wil zeggen gekookt in een chemische stof die de kleur hecht aan de stof. Bij wol en zijde is dit weer een andere proces dan bij katoen, linnen of viscose. Omdat dit nog een relatief nieuwe techniek is om stoffen te bedrukken, is het nog een hele ontdekkingsreis om alle mogelijkheden te verkennen. Ik hoop jullie tijdens mijn expositie hiervan een indruk te geven.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de Paperclip, van maandag t/m vrijdag.

Vragen of inlichtingen aangaande exposties: expostie@paperclipvelp.nl