Exposities

Expositie in ‘de Lichtstraat’

Ook dit seizoen zal De Paperclip in de Lichtstraat van het gebouw aan de Eiberstraat 16 in Velp weer exposities houden van het werk van getalenteerde kunstenaars. Wij geven op deze manier de mogelijkheid hun werk te presenteren aan een groter publiek. Wij nodigen belangstellenden daarom regelmatig uit om hun werk in ons ontmoetingscentrum te laten zien.

Afhankelijk van de grootte worden steeds zo’n 20 werken getoond, die een aantal weken blijven hangen. De exposanten zorgen zelf voor informatie over het werk en De Paperclip stuurt een persbericht naar de plaatselijke media.

De expositie is te bezoeken van maandag t/m vrijdag tijdens de openingstijden van De Paperclip.

Nieuwe expositie in ‘de lichtstraat’

Tot 20 oktober zijn de schilderijen van Joan de Vries te bewonderen. Hij woont in Velp en is op latere leeftijd met schilderen begonnen zoals uit zijn stukje hieronder blijkt.
In mijn jeugd heb ik altijd graag getekend en won er ook wel eens een prijs mee. Met schilderen begon ik rond mijn zestigste. Meestal werk ik realistisch; vooral landschappen en portretten. Maar ook ‘verzinsels’. Het schilderen en tekenen zit een beetje ‘in de familie’. Mijn vader, Tjomme de Vries, was o.a. kunstschilder en tekenleraar. Hij had, evenals mijn moeder, de toenmalige kunstnijverheidsschool ‘Minerva’ in Groningen gedaan. Vervolgens de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Ik heb mijn vader echter nooit zien schilderen. Mijn eerste basis in schildervaardigheden leerde ik bij Anton Homan in Velp. Daarna ben ik verder gegaan bij Antoine van den Berg, docent bij atelier Creso te Velp. Ik schilder vooral voor mijn plezier, meestal in olieverf, soms in acryl. Af en toe maak ik een aquarel.

Expositie De Kracht van Velp-Zuid op andere locaties

NIEUW  NIEUW NIEUW:

Reeds vele honderden bezoekers bewonderden de ruim 100 foto’s en documenten die een beeld geven van de leefwereld in Zuid van ca. 1950 tot 1990. Nieuw aan de tentoonstelling zijn drie video’s. Hierin vertellen (oud)-Velpenaren hoe ze met initiatief en doorzettingsvermogen voor zichzelf en anderen aan de slag gingen. De video’s zijn te bekijken op YouTube via de website van de samensteller: www.reniehesseling.nl

De expositie is tot oktober te bekijken: 

• De Dingenfabriek van Gerrit van Middelkoop (Bergweg): 9 en 10 september

• Turnhal (Ellecom): 17 tot 24 oktober

Reacties zijn gesloten.