FILM IN HUIS NAJAAR 2019

Onze filmvoorstellingen zijn op zondagavond om de twee weken. Informatie over elke film wordt op flyers vermeld die we in De Paperclip verspreiden.
Ook houden wij u op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF. Wilt u de nieuwsbrief digitaal ontvangen? U kunt zich aanmelden via de website.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar de zaal is om 19.30 al open voor koffie of thee.
De prijs per voorstelling is € 5,- per persoon.

29 september             Beautiful boy

2018 – regie Felix van Groeninge, met Steve Carell en Timothee Chalamet

Journalist David Sheff ontdekt dat zijn getalenteerde tienerzoon Nic kampt met een drugsverslaving. David wil Nic redden, maar hoe doe je dat? Met vallen en opstaan gaan ze de verslaving te lijf met als belangrijkste steun de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon.

13 oktober                The wife

2017 – regie Bjorn Runge, met Glenn Close, Jonathan Pryce

Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Ze heeft altijd zijn ontrouw en excuses genegeerd met gratie en humor. Hun huwelijk is gebouwd op ongelijke compromissen en Joan staat op het punt haar breekpunt te bereiken. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe’s Nobelprijs voor de Literatuur confronteert ze hem met het grootste offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.

27 oktober                     When Harry met Sally

2002 – regie Roger Reiner, met Billy Crystal, Meg Ryan en Carrie Fisher

Harry en Sally ontmoeten elkaar wanneer zij hem een ritje geeft naar New York nadat ze allebei geslaagd zijn. Ze gaan allebei het leven door zoekende naar de juiste partner en ze komen elkaar af en toe tegen. Er ontstaat een goede vriendschap tussen de twee, maar kan een vriendschap tussen een man en een vrouw wel bestaan zonder dat seks in de weg komt?

10 november                 Edie

2017 – regie Simon Hunter, met Sheila Hancock, Kevin Guthrie

De tachtigjarige Edie pikt haar leven op na de dood van haar dominante man. Ze besluit tegen haar dochters wil om haar droom na te jagen om in Schotland een berg te beklimmen. Ze neemt Jonny in dienst om haar te trainen en de benodigde materialen te leveren. Terwijl de twee praten, kibbelen en lol hebben, delen ze hun leven met elkaar, met op de achtergrond het spectaculaire Schotse landschap.

24 november                Greenbook

2018 – regie Peter Farrelly, met Viggo Mortensen, Mahershala Ali

VS, 1962. Pianist Don Shirley wil op tournee door het rascistische zuiden van Amerika. Hij huurt als chauffeur een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter in. Aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) reizen ze naar plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Alleen de heren hebben botsende persoonlijkheden.

8 december                 God only knows

2019 – regie Mijke de Jong, met Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters

 

Thomas heeft regelmatig psychotische episodes en hij neemt de medicijnen die hem zijn voorgeschreven vaak niet in. Zijn oudste zus Doris doet er alles aan om Thomas op allerlei manieren te helpen en gerust te stellen, maar Hannah, zijn andere zus, wil hem juist confronteren met zijn onverantwoordelijke gedrag. Dat verschil in aanpak leidt tot flink oplopende ruzies waarin oud zeer wordt opgerakeld en de band tussen broer en zussen onder grote druk komt te staan.