FILMHUIS

Onze filmvoorstellingen zijn op zondagavond om de twee weken. Informatie over elke film wordt op flyers vermeld die we in De Paperclip verspreiden.
Ook houden wij u op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF. Wilt u de nieuwsbrief digitaal ontvangen? U kunt zich aanmelden via de website.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar de zaal is om 19.30 al open voor koffie of thee.
De prijs per voorstelling is € 5,- per persoon.

20 januari        De wilde stad

2018  –  regie Mark Verkerk

In Amsterdam wemelt het van de wilde dieren die zich hebben aangepast aan het jachtige grotestadsleven. Op de meest onwaarschijnlijke plekken blijken de meest onwaarschijnlijke dieren te leven.

3 februari        The Childerns Act

2017  –  regie Richard Eyre, hoofdrol Emma Thompson

Wanneer het huwelijk van hooggerechtshofrechter Fiona Maye lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort zij zich op een ingewikkelde zaak. Mag medisch ingrijpen prevaleren boven de geloofsovertuiging van een Jehovah’s getuige? Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

17 februari      The Bookshop

2017  –  regie Isabel Coixet, hoofdrol Emily Mortimer

In het Engeland van 1959 besluit Florence Green een boekenwinkel te openen. Ze probeert de bekrompen plaatselijke bevolking warm te maken voor de grote werken uit de literatuur. Daarbij ondervindt ze nogal wat tegenwerking.

3 maart            Escher: het oneindige zoeken  (onder voorbehoud)

2018  –  regie Robin Lutz

Escher’s persoonlijke documenten zoals brieven en dagboeken geven een prachtig beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was. Persoonlijker, poëtischer en puntiger dan Escher zelf deed in zijn in zijn privé documenten, kunnen zijn emoties en gedachten niet verwoord worden.

17 maart          A casa tutti bene

2018  –  regie Gabriele Muccino, hoofdrol Claudia Gerini

De 50-ste trouwdag van oma en opa ontaardt al snel wanneer blijkt dat de omvangrijke familie het feesteiland Ischia twee dagen niet kan verlaten. Oud zeer, geheimen en eigenaardigheden leiden tot een prikkelbare sfeer.

31 maart          Disobedience  (onder voorbehoud)

2017  –  regie Sebastian Lelio, hoofdrol Rachel Weisz

Vanwege een verboden liefde voor haar jeugdvriendin wordt de dochter van een rabbi uit de joods-orthodoxe gemeenschap verbannen. Als haar vader sterft, keert ze terug en ziet ze haar jeugdliefde weer terug.

14 april            Médecin de campagne

2016  –  Thomas Lilti, hoofdrol Christophe Odent

Jean-Pierre is een dorpsarts die verankerd is in het dorpsleven. Als hij zelf ziek wordt, neemt Nathalie, een beginnend arts, zijn praktijk over. Ze krijgt het nogal te stellen met de koppige arts en eigenzinnige dorpsbewoners.