Leren Mediteren

mediteren

Basiscursus leren mediteren

De reden waarom mensen gaan mediteren is divers; ze zoeken ontspanning, een manier om het hoofd leeg te maken, rust, ontspanning, stilte, meer concentratie of dichter bij jezelf komen. De basiscursus meditatie kan je al het bovenstaande brengen. Je leert verschillende houdingen waarin je kunt zitten. Je krijgt handvaten mee om te leren mediteren. We gaan verschillende vormen van meditatie doen; inzicht meditatie, concentratie meditatie, interactieve meditatie en loopmeditatie. We mediteren in stilte of in speciale meditatie uitwisselingen. De oefeningen vinden plaats in een veilige omgeving waarin je de ruimte krijgt bij jezelf te zijn. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Wat heb je nodig?
Trek comfortabele kleding aan waarin je makkelijk kunt bewegen en zitten bijvoorbeeld een joggingbroek en shirt en een warme trui of plaid voor als we een tijdje gaan zitten. Er zijn meditatiekussens of stoelen om op te zitten.

Begeleiding
Je docent is Karin Kroontje; Karin heeft jarenlange ervaring als beoefenaar en begeleider van inzichtmeditatie.  Ze is gecertificeerd en toegewijd yoga- en meditatie docent.

Tijd:               Woensdag 20:45-21:45
Cursusdata: 15 januari,22 januari, 29 januari, 5 februari,12 februari,19 februari,4 maart,11 maart,18 maart,25 maart,1 april,8 april en 22 april 
Locatie:         Ontmoetingscentrum de Paperclip, Eiberstraat 14, 6883 EJ Velp

Kosten: 65 euro voor 13 lessen
Aanmelden via e-mail: karin@destroming.nu
Website: https://www.destroming.nu/aanmeldformulier/