Lichtstraat

Expositie in de Lichtstraat

Ook dit seizoen zal De Paperclip in de Lichtstraat van het gebouw aan de Eiberstraat 16 in Velp weer exposities houden van het werk van getalenteerde amateurschilders. Wij geven aan amateurschilders op deze manier de mogelijkheid hun werk te presenteren aan een groter publiek. Wij nodigen belangstellenden daarom regelmatig uit om hun werk in ons ontmoetingscentrum te laten zien.

Het bezig zijn met tekenen en schilderen is een heel fijne hobby die tot op hoge leeftijd veel voldoening blijft geven. Door een presentatie in de Lichtstraat kunnen veel mensen daar kennis mee maken, want in ons ontmoetingscentrum vinden veel verschillende activiteiten plaats, die elk weer eigen bezoekers trekken.

Afhankelijk van de grootte worden steeds zo’n 20 werken getoond, die een aantal weken blijven hangen. De exposanten zorgen zelf voor informatie over het werk en De Paperclip stuurt een persbericht naar de plaatselijke media.

De exposities zijn te bezoeken van maandag t/m vrijdag tijdens de openingstijden van De Paperclip (9:30-12:30, 13:30-17:00 en 19:00-22:00 uur).

Nieuwe exposities najaar 2024

Expositie keramische beelden ‘muziek dans en plezier’

Gemma Bosters (geboren in 1960) te Boxmeer, nu woonachtig in Velp, heeft een passie in het werken met klei. In haar thema’s probeert ze vrolijkheid, gezelligheid en blijheid uit te drukken welke ze zelf ervaart met dans en muziek (Latin). Het heeft een nieuwe wereld voor haar geopend, haar gevoelens hierin wil ze graag delen. Ze werkt met bruine chamotteklei welke ze opruwt en decoreert met hoofdzakelijk witte engoben (kleislib) Als voorbereiding van een werkstuk maakt ze een miniatuurschetsje van klei waarna ze het in groter formaat uitwerkt. In haar keramisch oventje bakt ze de beelden op 1020 graden. Via kunstmarkten en exposities hoopt ze nog vele vrolijke werken te kunnen tonen.

Gemma dankt dan ook de enthousiaste expositie-commissie van ontmoetingscentrum De Paperclip die het mogelijk maakt haar beelden ook hier te laten pronken.
De expositie is van 5 augustus t/m 19 december 2024 te bezoeken.

Expositie Egbert de Ruiter (1963), straatfotograaf uit Velp

Van 12 augustus tot en met 17 oktober exposeert de Velpse straatfotograaf Egbert de Ruiter zijn werk in De Paperclip. In deze expositie zullen portretten te zien zijn, daarnaast individuen in groepen en ook individuen in stedelijke omgevingen.”

“In deze expositie toon ik werk uit 2024 en 2023. De mens staat centraal in mijn werk. Ik tracht vast te leggen hoe de mens zich verhoudt tot zijn of haar omgeving of tot anderen. Soms raak ik in gesprek met de mensen die ik fotografeer, soms is er enkel een blik van erkenning, een soort stilzwijgende toestemming om de foto te maken. Dit leidt soms zelfs tot diepgaande gesprekken. Ik neig vaak naar zwart-witfotografie, maar schakel over naar kleur wanneer het onderwerp erom vraagt. De foto’s in deze expositie zijn genomen in Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Berlijn, Bangkok, Düsseldorf, Nijmegen en Parijs.

Reacties zijn gesloten.