Ontmoetingscentrum DE PAPERCLIP

Het ontmoetingscentrum is al meer dan 40 jaar de samenbindende factor in de wijk Nieuw Velp Zuid, maar ook bezoekers uit een wijdere omgeving zijn bij ons welkom.
Onder de Paperclip activiteiten vallen de volgende clubs: bridge, klaverjas, jokeren, biljarten, koersbal, bingo, filmclub en een leeskring.
Verder bieden wij onder andere onderdak aan de Velpse Schaakvereniging, Yogasport en de Gymnastiek.
Elk voor- en najaar organiseren wij ook diverse cursussen waarop tijdens het Open Huis kan worden ingeschreven.
Elke week weten ongeveer 400 bezoekers het centrum te vinden om elkaar te ontmoeten en samen actief bezig te zijn met ontspanning en ontwikkeling.
Drijvende kracht achter DE PAPERCLIP is een grote groep vrijwilligers, die geheel belangeloos met veel inzet en enthousiasme ervoor zorgen dat het goed toeven is bij ons.
Een volledig overzicht van het cursus- en activiteitenprogramma vindt u ook in de PaperClipper, die tweemaal per jaar verschijnt. Hij is op te halen in DE PAPERCLIP en de bibliotheek in Velp
Na een grote verbouwing heeft DE PAPERCLIP meer ruimte gekregen en zijn de ruimtes efficiënter ingedeeld. Hierdoor is het mogelijk geworden om ook ruimtes te huren voor bijvoorbeeld vergaderingen, cursussen of kleinschalige bijeenkomsten met een sociaal karakter. Zie elders op deze website.

De Paperclip, het ontmoetings-centrum van Nieuw Velp Zuid, is centraal gelegen in die wijk. De Paperclip is er echter niet alleen voor de bewoners van die wijk. Iedereen is er van harte welkom, we heten niet voor niets ‘ontmoetingscentrum’. U kunt er genieten van schitterende wisselende kunsttentoonstellingen, meedoen aan een cursus, een activiteit of zomaar binnenlopen om te snuffelen in de Boekenkast waar u een keus kunt maken uit meer dan duizend boeken, cd’s, dvd’s en elpees die u gratis mee kunt nemen.

De Paperclip is er ook voor u! Tweemaal per jaar houden wij u op de hoogte van de activiteiten in de Paperclip door middel van de Paperclipper die in een oplage van ruim 2500 stuks huis aan huis wordt bezorgd. Indien u geen Paperclipper ontvangt kunt u deze gratis afhalen in de Paperclip. Of stuur een mailtje naar:pr@paperclipvelp.nl en u krijgt dan de laatste uitgave van de Paperclipper thuisbezorgd.

Gradus Jeurink voorzitter